tooltip after the triger
tooltip after the triger
Rendeléshez hívja az alábbi számot:06/1-452-5186
Keresés

Rendeléshez hívja az alábbi számot:

06/1-452-5186

Család, kapcsolatok
Ingyenes e-könyvek alvásról, egészségről, kapcsolatokról...
Dormeo E-magazin
Érdekes, hasznos cikkek, információk exkluzív ajánlatokról, kedvezményekről!

Iratkozzon fel e-magazinunkra, és olvassa érdekes és szórakoztató cikkeinket alvásról, egészségről, a hálószoba berendezéséről, álomfejtésről, a gyerekek alvási szokásairól, és tájékozódjon legjobb ajánlatainkról első kézből!

Feliratkozom
Adatai 100%-ig biztonságban vannak!
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!

A nagy korkülönbség árthat egy kapcsolatnak?

A nagy korkülönbség árthat egy kapcsolatnak?

A partnerek közötti nagy korkülönbség súlyos problémákat okozhat a kapcsolatban. Fontos a 'nagy' szó, mert ha a partnere 10 évvel vagy még többel idősebb/fiatalabb, ez komoly gondokat okozhat, ami megkérdőjelezheti a kapcsolatukat.

Amikor a pár tagjai elkezdenek öregedni, csökken a korkülönbség.

Egy 35 éves férfi és egy 20 éves nő közötti korkülönbség tehát veszélyesebb, mint egy 65 éves férfi és egy 50 éves nő közötti korkülönbség. Az első pár esetében nagyobb hatása lesz a korkülönbségnek, mert az érettségi szintjük és a tapasztalataik jobban különböznek, mint a második pár esetében.

Az alábbiakban a nagy korkülönbséggel rendelkező párok leggyakoribb problémáiról olvashat.

Ha Ön az idősebb:

1. Türelmetlenné válhat a partnerével szemben.

Ha Ön sokkal idősebb, mint a partnere, előfordulhat, hogy nagyon idegesítőnek találja a párja éretlenségét, az élettapasztalat hiányát és azt, hogy neki még mindig van mit tanulnia. Végül is, Ön már túlvan azon, amit ő most él át, és Ön már rájött, hogy egy krízishelyzet még nem a világ vége, hiszen a végén minden jól fog alakulni. Ön is követett el hibákat és rájött, mi a helyes viselkedés, ezért nem könnyű azt látnia, hogy a párja ugyanezeken a nehézségeken megy keresztül.

2. Úgy bánik a párjával, mintha a szülője lenne.

Ha Önnek tíz, húsz vagy harminc évvel több tapasztalata van, mint a párjának, gyakorlatilag lehetetlen tanácsot adni neki vagy irányítani őt. Végül is, Ön már átélte mindezt, és tudja, hogyan kerüljön ki az ilyen problémás helyzetekből. Ön természetesen jót akar, mégis káros hatással lehet a kapcsolatukra. Ön úgy kezd viselkedni, mintha szülő lenne, és gyerekként kezeli a párját.

3. Lehet, hogy anyagilag Ön sikeresebb, mint a párja.

A legtöbb idősebb partner anyagilag már függetlenebb, és ez dominál a kapcsolatban.

Önnek sok év állt a rendelkezésére ahhoz, hogy anyagilag összeszedje magát, kialakítsa a jelenlegi egzisztenciáját és ingatlant vásároljon. Ez az anyagi helyzet sokféleképpen okozhat feszültséget kettejük között: Ön dühös lehet, mert Ön ad többet anyagilag, és úgy vélheti, joga van a fontos ügyekben dönteni, mivel ez az Ön pénze, a párja viszont ezt nem tartja igazságosnak. Önnek valószínűleg nem lesz könnyű engedni a saját életszínvonalából, hogy a párjáéhoz igazítsa azt.

4. Csábítást érezhet, hogy az Öné legyen a döntő szó.

Ez a korábbi figyelmeztető jelek következménye. Ha Ön sokkal idősebb a párjánál, ez arra csábíthatja Önt, hogy magához vegye az irányítást. Több pénze és tapasztalata van, sikeresebb nála, ezért Ön csábítást érez, hogy érzékeltesse a párjával a társadalmi helyzetük közötti különbséget.

5. Ön feláldozza a hobbijait, a barátait és a kedvenc tevékenységeit.

Ha a párja sokkal fiatalabb, lehet, hogy Ön lemond azokról a hobbijairól, amelyek a párjának semmit sem jelentenek, és olyan hobbikba kezd, amelyektől fiatalabbnak érezheti magát, ily módon úgy tűnhet, hogy jobban összeillenek a párjával.. Ha egy sokkal fiatalabb emberrel jár, tegye fel magának a következő kérdéseket:

'Tisztelem a páromat?'
'Büszke vagyok a páromra?'
'Megbízom benne?'
'Mit tanulhatok én a páromtól?'

Ha Ön a fiatalabb:

1. Piedesztálra emeli a párját és alárendeli magát neki.

Ha a párja sokkal idősebb, valószínűleg sikeresebb, tapasztaltabb és jobb az anyagi helyzete. Emiatt Ön esetleg tudat alatt is jobbnak tartja a párját saját magánál, és ahelyett, hogy olyannak látná, amilyen valójában, idealizálja őt

2. Szülőjeként tekint a párjára.

Ha Ön mindig kikéri a párja tanácsát, ha számít a segítségére, ha anyagilag függ tőle, és hagyja, hogy Ön helyett döntsön, Ön valójában gyermekként viselkedik, és elismeri a párja felsőbbrendűségét. Egy szerelmi viszonyban egyenrangúként kell kezelnie a párját! Önnek már vannak szülei.

3. Ön feláldozza a hobbijait, a barátait és a kedvenc tevékenységeit.

Ha egy sokkal idősebb partnerrel él együtt, tegye fel magának a következő kérdéseket:

'Tisztel engem a párom?'
'Egyenrangúként bánik velem?'
'Egyenlőnek érzem magam a párommal?'

Íme még két fontos kérdés

1. Először is, akarnak-e gyereket vagy sem, elvárja-e a párjától, hogy új családot alapítson Önnel?

2. Valamint hogyan akarja a párja kezelni a családjait (az Önök közös gyerekeit és az előző házasságból született gyerekeket)?

Az olyan kapcsolat, amelyben nagy a korkülönbség a pár tagjai között, akkor működhet jól, ha mindketten megpróbálják elkerülni a fentebb említett viselkedési mintákat azzal, hogy tudnak róluk, megbeszélik az érzéseiket, és olyan megegyezésre jutnak, amely egyenlő és egymás tiszteletén alapuló kapcsolatot eredményez. Minél több közös vonás van Önökben, és minél többet tesznek a kapcsolatukért, annál nagyobb az esélye, hogy együtt maradnak.

Érdekes, hasznos cikkek, információk exkluzív ajánlatokról, kedvezményekről!

Iratkozzon fel e-magazinunkra, és olvassa érdekes és szórakoztató cikkeinket alvásról, egészségről, a hálószoba berendezéséről, álomfejtésről, a gyerekek alvási szokásairól, és tájékozódjon legjobb ajánlatainkról első kézből!

Feliratkozom
Adatai 100%-ig biztonságban vannak!
További termékek:

Memosan Topper Roll-up 5+2

Tegye még kényelmesebbé a kanapéját, és aludjon végre jól egy 7 cm vastag memóriahabos kiegészítő matracon. Ébredjen kipihenten, és kezdje könnyedén az új napot. Most ingyenes kiszállítással!

32.990 Ft

Részletesebben

Memosan Topper Roll-up 3+2

Ezt az 5 cm vastag memóriahabos kiegészítő matracot használhatja régi ágyon, kanapén vagy akár kempingezéskor is, mivel könnyen mozgatható. Most ingyenes kiszállítással!

28.990 Ft

Részletesebben

Siena kétszemélyes szett

Kétszemélyes Siena paplan és 2 db Siena párna szettben. Nem csak Önnek és családjának kitűnő befektetés, hanem praktikus ajándék barátok számára is. Most 50% kedvezménnyel és ingyen szállítással!

33.970 Ft

16.990 Ft

Részletesebben

Memosan párnaszett

Anatómiai tervezésű memóriahabos párna levehető huzattal. Tökéletesen alkalmazkodik a fej és a nyak vonalaihoz, csökkenti a vállakra nehezedő nyomást. Most 1-et fizet, 2-t kap, és a szállítás díját is mi álljuk!

19.980 Ft

9.990 Ft

Részletesebben