tooltip after the triger
tooltip after the triger
Rendeléshez hívja az alábbi számot:06/1-452-5186
Keresés

Rendeléshez hívja az alábbi számot:

06/1-452-5186

Család, kapcsolatok
Ingyenes e-könyvek alvásról, egészségről, kapcsolatokról...
Dormeo E-magazin
Érdekes, hasznos cikkek, információk exkluzív ajánlatokról, kedvezményekről!

Iratkozzon fel e-magazinunkra, és olvassa érdekes és szórakoztató cikkeinket alvásról, egészségről, a hálószoba berendezéséről, álomfejtésről, a gyerekek alvási szokásairól, és tájékozódjon legjobb ajánlatainkról első kézből!

Feliratkozom
Adatai 100%-ig biztonságban vannak!
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!

A fürdőszoba a fő hadszíntér

A fürdőszoba a fő hadszíntér

A párkapcsolat legfőbb ellenségei nem a szülők, a barátok, mégcsak nem is a távolság, hanem az idegesítő szokások. De min veszekednek legtöbbet a párok?

A 22-es csapdája

Egy boldog, harmonikus párkapcsolatot a legkönnyebben a hétköznapi civakodások, zsörtölődések morzsolnak le. Ne engedje, hogy az együttélés apróbb súrlódásai ellopják a romantikát, ismerje meg, mik a klasszikus csapdák, beszélje meg párjával, hogy mitől romlik el a legtöbb párkapcsolat, hogy kölcsönösen tudjanak tenni a romlás ellen.

Kezdjük talán azzal, hogy mik is a legtipikusabb témái a naponta ismétlődő veszekedéseknek. Magukra ismer benne? A betterbathroom.com weboldal készített egy alapos közvélemény-kutatást arról, hogy mi a leggyakoribb visszatérő oka a házi csetepatéknak. Hogy kiborult a só? Úgy látszik, ez bizony viszonylag ritkán történik. Ellenben a fürdőszoba kész hadszíntérré alakulhat az évek során.

A legfőbb indokok

A 3 dobogós okról azt feltételeznénk, hogy mind a főbb gusztustalanságokhoz tartozik, de ez csak részben igaz. Nos lássuk, milyen igénytelenségek lettek toplistásak: hajszálaktól, szőrszálaktól eldugult lefolyó, ezt követi a koszosan hagyott WC kagyló, bronzérmes pedig, meglepő módon, a TV távirányítójának kisajátítása lett. De a párkapcsolatok komoly megrontója az égve hagyott villany, az itt-ott felejtett koszos poharak és bögrék, a ki nem cserélt WC papírguriga, a lefelejtett fogkrém kupak, és a szanaszéjjel hagyott beposhadt vizes törülköző is.

Mit tehet az, akit naponta sújt a jó szerencse egy olyan lakótárssal, aki képtelen maga után rendet rakni, pedig ez lenne a minimum?

Szőrszálak és hajszálak? Koszosan hagyott WC?

A haj és a szőr újra nő, újra termelődik, és WC-re is minden nap megyünk. Szinte lehetetlennek tűnik megbírkózni a problémával. Gusztustalan, és káros is. No meg drága. A duguláselhárítás akár 15.000 - 35.000 Ft-ba is kerülhet. Ezt a témát a leghatékonyabb rögtön az összeköltözés előtt tisztázni. Ha nem megy, akkor sok mindent nem lehet ellene tenni. Aki ennyire igénytelen magával és másokkal szemben is, és még az anyagiak sem hatják meg, nem érdemli meg, hogy rá fecsérelje az energiáját. Ha csak ritkán fordul elő, és őszintén igyekszik a párja, akkor viszont nem érdemes sok szót rá vesztegetni. Már amennyiben el tudja fogadni azt a házi takarító(nő) szerepet, hogy a lefolyó és a WC kitisztítása bizony időről időre Önre fog várni.

Fogkrém, TV

Járjanak külön utakon. Ha Ön nem tudja a kedvenc műsorát nézni, fektessenek be inkább egy másik készülékbe: Néhány ezer forintért már egy márkás TV készülék is előnyösen kapható részletre, és kinek nem érné meg az a plusz pénz, ha ezzel sok konfliktustól és stressztől kímélheti meg magát?
Ugyanígy a fogkrémmel: ha a párja állandóan lefelejti a kupakot, akkor használjanak két fogkrémet, pontosabban két jól elkülönített fogmosókészletet, pl. osszák be, kié a jobb, és kié a bal oldal. Ha ez nem segít, akkor helyezze az Ön igényes készletét egy nehezebben elérhető helyre, magasabbra és távolabbra a csaptól, és hagyja, hogy társa a kupak nélküli fogkrémben lelje örömét. Őt biztos nem zavarja, ha a fogkrém egy kicsit beszárad, és az Ön fogkrémje pedig kellő védelemben lesz.

WC papír

Erre a legegyszerűbb megoldást találni. Ha pl. ki tud alakítani egy olyan polcot, ahol több WC papírt is lehet tárolni, akkor könnyen elérhetővé válik a következő aktuális guriga. Végső esetben, fektessen be egy olyan WC papírtartóba, ahol a gurigák automatikusan cserélődnek, vagy egy óriáshengerbe, ahol a probléma ritkábban merül föl.

Vizes törölközők

Ha nem sikerült rászoktatni a párját arra, hogy a kijelölt céleszközökön nyugtassa a fürdés után még nedves törölközőt, segíthet, ha nemcsak megbeszélik a problémát, de esetleg több helyen is biztosít szárítót. Pl. ajtó mindenhol van, és az ajtóra feldobni a törölközőt a hálószobában és a nappaliban is lehet, így nem büdösödik be, és nincs állandóan útban. Esetleg fogasokat is felszerelhet a kóbor törölközők kedvelt lelőhelyein.

Koszos poharak

Hogy az alábbi tipp mennyire válik be kérdéses. Sokaknál az a szokás, hogy egy kijelölt kedvenc pohár van, és a többi pohár vagy bögre a ritkán használt hátvéd. Van, akit erre rá lehet szoktatni, elvégre gyerekkorunkban az anyáink többsége is erre nevelt minket. De vannak reménytelen esetek. Ki tudja, esetleg egy kulccsal zárható ‘pohártartó széf’ konyhaszekrény nem is olyan drasztikus megoldás...

Summa summárum

Persze sorolhatnánk még az idegesítő szokásokat, de egyelőre elégedjünk meg a listavezetőkkel, és próbáljon meg párjával együtt kreatív megoldást találni ezekre a párkapcsolati csapdákra. Egy kis bizalom és humor, illetve rugalmas külön megoldás mindenképp segíthet a hétköznapi civódások elkerülésében. Persze mindent, és mindig nem lehet jófejséggel leszerelni, de reméljük, hogy sikeresen veszik majd az együttélés akadályait.

És végül a szerencsés kivételek

Ha a bosszantó szokások közül egy sincs az Önök listáján, akkor szerencsésnek mondhatják magukat. És akkor is, ha Önnek és a párjának külön fürdőszobára és TV készülékre telik. Hiszen úgy tűnik, hogy ez lenne a problémák egyik legjobb megoldása.

 

Érdekes, hasznos cikkek, információk exkluzív ajánlatokról, kedvezményekről!

Iratkozzon fel e-magazinunkra, és olvassa érdekes és szórakoztató cikkeinket alvásról, egészségről, a hálószoba berendezéséről, álomfejtésről, a gyerekek alvási szokásairól, és tájékozódjon legjobb ajánlatainkról első kézből!

Feliratkozom
Adatai 100%-ig biztonságban vannak!
További termékek:

Memosan Topper Roll-up 5+2

Tegye még kényelmesebbé a kanapéját, és aludjon végre jól egy 7 cm vastag memóriahabos kiegészítő matracon. Ébredjen kipihenten, és kezdje könnyedén az új napot. Most ingyenes kiszállítással!

32.990 Ft

Részletesebben

Memosan Topper Roll-up 3+2

Ezt az 5 cm vastag memóriahabos kiegészítő matracot használhatja régi ágyon, kanapén vagy akár kempingezéskor is, mivel könnyen mozgatható. Most ingyenes kiszállítással!

28.990 Ft

Részletesebben

Siena kétszemélyes szett

Kétszemélyes Siena paplan és 2 db Siena párna szettben. Nem csak Önnek és családjának kitűnő befektetés, hanem praktikus ajándék barátok számára is. Most 50% kedvezménnyel és ingyen szállítással!

33.970 Ft

16.990 Ft

Részletesebben

Memosan párnaszett

Anatómiai tervezésű memóriahabos párna levehető huzattal. Tökéletesen alkalmazkodik a fej és a nyak vonalaihoz, csökkenti a vállakra nehezedő nyomást. Most 1-et fizet, 2-t kap, és a szállítás díját is mi álljuk!

19.980 Ft

9.990 Ft

Részletesebben