tooltip after the triger
tooltip after the triger
Rendeléshez hívja az alábbi számot:06/1-452-5186
Keresés

Rendeléshez hívja az alábbi számot:

06/1-452-5186

Egészség, érdekességek
Ingyenes e-könyvek alvásról, egészségről, kapcsolatokról...
Dormeo E-magazin
Érdekes, hasznos cikkek, információk exkluzív ajánlatokról, kedvezményekről!

Iratkozzon fel e-magazinunkra, és olvassa érdekes és szórakoztató cikkeinket alvásról, egészségről, a hálószoba berendezéséről, álomfejtésről, a gyerekek alvási szokásairól, és tájékozódjon legjobb ajánlatainkról első kézből!

Feliratkozom
Adatai 100%-ig biztonságban vannak!
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!

Hogyan fejlesztheti a memóriáját?

Hogyan fejlesztheti a memóriáját?

Gyakran megtörténik Önnel, hogy elfelejt valamit, és nem tudja, hogy fordulhatott ez elő? Az összpontosítással és a stresszel kapcsolatos problémák miatt ez mindannyiunkkal megtörténik. Íme néhány hatásos és kipróbált módszer, amellyel fejlesztheti az emlékezőképességét.

Mi a memória?

A memóriát úgy definiálhatjuk, mint egy mentális tevékenységet, amely képessé teszi az embert arra, hogy felidézzen olyan adatokat és információkat, amelyeket a múltban kapott vagy tapasztalt meg. A memória ezenkívül az információ tárolásának és megőrzésének képessége, valamint az a képesség, hogy szükség esetén ezeket előhívjuk. Ha nem rendelkeznénk memóriával, minden helyzetre úgy reagálnánk, mintha először találkoznánk vele. 

A memória fajtái:

  • Szenzoros memória: csak néhány másodpercig tart.
  • Rövidtávú (ideiglenes) memória: rövid ideig tart (maximum egy-két óráig).
  • Hosszútávú memória: korlátlan ideig korlátlan kapacitással tarthat.

Miért alakul ki memóriazavar?

A memóriazavaroknak különféle okai lehetnek: mérgezés (alkohol, gyógyszerek), betegségek (epilepszia), sérülések, fertőzések, stb.

8 hatásos módszer a memória fejlesztésére

1. Alkoholt csak mérsékelt mennyiségben

A túl sok alkohol rontja a memóriát, és negatív hatást gyakorol az agyra. Az alkohol hosszútávon máj-, tüdő-, gyomor- és egyéb rendellenességeket okozhat.

2. Csökkentse a stresszt

A krónikus stressz fizikailag károsítja az agyat, aminek következtében csökkenti az agy memorizáló képességét. Próbálja meg csökkenteni a stresszt vagy legalább enyhítse relaxációs technikákkal, jógával, stb.

3. Mozogjon rendszeresen

A rendszeres aerób mozgás javítja a vérkeringést és az egész szervezet, közte az agy, tevékenységét is. Tudnia kell, hogy számos betegség kialakulásának általában az elhízás az oka, amelyek lassan elpusztítják az agyat. Ajánlatos hetente legalább három-öt alkalommal mozogni, amelynek tartalmaznia kell egy legalább 45 perces aerób mozgást is.

4. Táplálkozzon egészségesen

Az egészséges étrend nagyban javítja és hatékonyabbá teszi a memóriát. A napi tápláléknak sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket, halolajat, tojást és magvakat kell tartalmaznia. Igyon sok vizet is – legalább napi 2,5 litert.

5. Összpontosítson

Ha egyszerre csak egy dologra koncentrál, jobban oda tud figyelni, és sokkal több dolgot jóval könnyebben és eredményesebben tud megjegyezni. Ha csak egyetlen feladatra összpontosít, jobb lesz a teljesítménye, mert kiküszöböli az olyan zavaró tényezőket, mint a tévé, a mobil telefon, stb.

6. Rendszerezze az életét

Elektronikus rendszerezővel vagy notesszel rendszerezze a nap tevékenységeit és kötelezettségeit. Ily módon jóval kisebb az esélye annak, hogy elfelejt valami fontosat. Ne feledje, hogy a rendszerezés a rutinszerűen végzett dolgok és kötelezettségek esetében is alapvetően fontos.

7. Agygyakorlatok

Legyen mindig mentálisan aktív, mivel csak így tudja megőrizni az agya frissességét. Az agy hatékonyságát és memorizálási képességét hangszer vagy idegen nyelv tanulással, keresztrejtvényfejtéssel, Sudokuval, stb. fejlesztheti.

8. Ügyeljen rá, hogy jól aludjon

Az agy képességeit és a memória működését nagyban befolyásolja az alvás minősége. Naponta 6-8 órát ajánlatos aludni. Ha elegendő minőségi alváshoz jut, azzal határozottan javíthat a rövidtávú memóriáján.

Ha hirtelen memóriaromlást tapasztal, azonnal forduljon orvoshoz.

Érdekes, hasznos cikkek, információk exkluzív ajánlatokról, kedvezményekről!

Iratkozzon fel e-magazinunkra, és olvassa érdekes és szórakoztató cikkeinket alvásról, egészségről, a hálószoba berendezéséről, álomfejtésről, a gyerekek alvási szokásairól, és tájékozódjon legjobb ajánlatainkról első kézből!

Feliratkozom
Adatai 100%-ig biztonságban vannak!
További termékek:

Memosan párnaszett

Anatómiai tervezésű memóriahabos párna levehető huzattal. Tökéletesen alkalmazkodik a fej és a nyak vonalaihoz, csökkenti a vállakra nehezedő nyomást. Most 1-et fizet, 2-t kap, és a szállítás díját is mi álljuk!

19.980 Ft

9.990 Ft

Részletesebben

3,5 cm-es Renew fedőmatrac

Memóriahabból készült fedőmatrac, amely a régi, elfáradt matracból kényelmes és puha fekhelyet varázsol. Remek választás, ha költséghatékonyan szeretné felújítani régi ágyát vagy kanapéját. Ingyen szállítással és ajándék memóriahabos párnával csak a készlet erejéig!

29.990 Ft

Részletesebben