Club5* tagság
0
0 Ft
Losd fsdf sd
A kosarad üres.

Állatok az ágyban! Szabad vagy nem?

Az, hogy felengedjük-e szeretett kutyánkat vagy cicánkat az ágyba, örök kérdés. Hisz a legjobbat akarjuk nekik, ugyanazt a kényelmet, amit magunknak is szeretnénk. Ez a kérdés tudományosan is megosztja a társadalmat, nézzük hát, mi az igazság a higiéniával kapcsolatban!

A kutyatulajdonosok majdnem fele a kutyájával alszik

Egy közelmúltban végzett felmérés szerint a kutyatulajdonosok fele megengedi kutyájának, hogy az az ágyában aludjon. Manapság sok ember számára jelent lelki támaszt egy kutya. Több alváskutatás is kimutatta, hogy ha a kutyánkkal alszunk, az kedvezően befolyásolhatja az alvásminőséget.

A kutyával alvás szokása az ősi időkbe nyúlik vissza

És mint mindennek, ennek is megvannak az ellenzői és a támogatói. Sokan azt hiszik, hogy a háziállattal alvás modern jelenség, de valójában nem az. A régebbi korokban teljesen természetes volt, hogy az állatok is egy légtérben vannak a gazdáikkal, különösen télen.  Számos kultúrában pedig azért is tartották az emberek maguk mellett a kutyájukat, mert az jelezni tudta, ha ragadozók közeledtek, emellett pedig hideg éjszakákon az állat jólesően melegítette a tulajdonosát.Nélkülük sokan nem tudták volna átvészelni a hideg teleket. Sok híres, gazdag és befolyásos ember engedte kutyáit az ágyába. A sírján olvasható felirat szerint az egyiptomi Nagy Ramszesz fáraó Pahates nevű kutyája még a „Fáraó ágytársa” rangot is megkapta. Nagy Sándorról is tudjuk, hogy a csaták fáradalmait Peritas névre hallgató kutyája mellett pihente ki.

A kutyák mellett könnyebben ellazulunk és kevésbé fázunk

A kutyák megnyugtató hatást gyakorolnak ránk. A mellettünk ritmikusan lélegző eb segíthet elaludni. Emellett a kutyánk közelsége miatt magasabb a szervezetünkben a boldogsághormonnak is nevezett oxitocin szintje.

Növeli a betegség kockázatát

Még ha nem is vagy allergiás a kutyádra, kedvenced rengeteg időt tölt a szabadban, ahol olyan dolgokkal is érintkezik, amiket te messzire elkerülsz az egészséged megőrzése érdekében. Ha a házi kedvenceid mindig megkapják az éppen esedékes oltásokat és bolhairtó kezeléseket, illetve egyébként egészségesek, egy megfelelő matracon gond nélkül melletted aludhatnak.

Mi a helyzet a matrac tisztán tartásával?

A legtöbben azért nem engedik háziállatukat az ágyba, mert a matrac tisztítását nem tudják megoldani. Ezért ha fontos számodra a higiénia, olyan matracot érdemes választanod, amelynek huzata lehúzható és mosható. Valószínűleg minden héten vagy kéthetente tiszta ágyneműt húzol, de vajon milyen gyakran tisztítod magát a matracot? Az ágynemű és a matrac tisztán tartása megszünteti a lehetséges betegségek kockázatát és friss illattal teszi kellemesebbé a hálószobát. Az Air + matrac hipoallergén, és olyan anyagokból készült, amelyek kedvezőtlen környezetet jelentenek az élősködők számára.

A matraca huzata különleges kezelést kapott, amely antibakteriális védelmet nyújt, illetve megakadályozza a poratkák elszaporodását és a kellemetlen szagok kialakulását. Így tehát a higiénia miatt ezen a matracon nem kell aggódnod. A szabadalmaztatott Octaspring® technológiának köszönhetően a matrac szerkezete állandóan szellőzik, így nem alakul ki benne a poratkák által kedvelt nedves és fülledt környezet. Az Air+ matrac huzata lehúzható és mosható, ami további előny a lélegző és hipoallergén felületeken túl.

Ha a kutyáddal vagy a macskáddal alszol, mindenképpen ilyen matracra lesz szükséged. Az Octaspring® technológia fokozott légáteresztéssel gondoskodik a matrac kiváló higiéniai szintjéről.

Mi a helyzet a kényelemmel?

Egy matrac kényelmét leginkább a rugók minősége határozza meg. Az Air+ matrac ebből is a legjobbat nyújtja: az Octaspring® rugók háromdimenziós alkalmazkodásra képesek mind alakjukat, mind pedig funkcionalitásukat tekintve. A zsákrugók stabilabbá teszik a matracot, és növelik annak magasságát. Ez a hibrid szerkezet hűvösebb és kényelmesebb alvófelületet hoz létre, miközben tökéletes megtámasztást biztosít.

A zsákrugók és az Octaspring® rugók kombinálásával a két technológia legjavát ötvöztük, így ezen a csúcsminőségű matracon mindenki jól alszik majd: te, a partnered és a cicád / kutyád is. Mindegy, hogy szőrös kedvenced az ágyon, vagy az ágy mellett alszik, a lényeg hogy te mindenképpen egy higiénikus és kényelmes környezetben pihend ki magad. Mire vársz? Próbálj ki egyet.