Club5* tagság
0
0 Ft
Losd fsdf sd
A kosarad üres.

Hogyan válassza ki a megfelelő hálószobabútort?

Amikor új bútort keresünk a hálószobába, hajlamosak vagyunk csak a külsejére összpontosítani. Olyan bútort vásárolunk, amely látványra vonzó. És persze a költségvetésünket is figyelembe kell vennünk. Más tényezőkre is gondolni kell azonban, amikor bútort megyünk vásárolni, mert így éveken át tartó elégedettségre és jó hálószobai közérzetre teszünk szert.

Amikor új bútort keresünk a hálószobába, hajlamosak vagyunk csak a külsejére összpontosítani. Olyan bútort vásárolunk, amely látványra vonzó. És persze a költségvetésünket is figyelembe kell vennünk.

Más tényezőkre is gondolni kell azonban, amikor bútort megyünk vásárolni, mert így éveken át tartó elégedettségre és jó hálószobai közérzetre teszünk szert.

Válassza ki a megfelelő méretet

Mérje meg a hálószoba méreteit. Mivel a hely nagy részét az ágy foglalja el, rendkívül fontos, hogy megfelelő méretűt vásároljon. Figyeljen rá, hogy könnyen meg lehessen közelíteni, és hogy ki lehessen nyitni vagy be lehessen csukni az ablakokat és a szekrényajtókat.

Ha a hálószobája kisebb méretű, gondolja végig, nem lenne-e jobb kisebb ágyat választani, például egy olyat, amelyre egy 140x200 cm méretű matrac fér.

A Mamut ágykeret különféle méretekben kapható, 104 cm-től 195 cm-ig, ezért könnyen kiválaszthatja azt, amely kényelem és a rendelkezésre álló hely alapján a legmegfelelőbb az Ön számára.

Figyeljen rá, hogy a kiválasztott bútor csendesen működjön

Fontos, hogy olyan bútort válasszon, amely zajtalanul működik. Valószínűleg aludt már olyan ágyon, amely nyikorogni kezdett, valahányszor megmozdult rajta, vagy volt már olyan fiókos szekrénye, amelynek nem lehetett úgy kihúzni a fiókját, hogy ne adott volna ki idegesítő hangokat, stb. Olyan bútort válasszon, amely nem fogja felébreszteni sem a partnerét, sem a szomszédokat!

A Dormeo bútorok megalkotásakor fontosnak tartottuk a bensőséges hálószobai hangulat erősítését. Gondos kialakításuknak köszönhetően a különböző részek tökéletesen illeszkednek egymáshoz, ezért nem adnak ki hangokat, amikor használójuk megmozdul rajtuk. Éber alvók számára tökéletes választás.

Válasszon praktikus ágykeretet

A hálószoba az a hely, ahol a legtöbb időnket töltjük. Mivel ruha és más egyéb anyag tárolásra is használjuk, valamint hajszálakat és elhalt hámsejteket is elhullajtunk benne, fontos, hogy könnyen takarítható legyen. Válasszon magas ágykeretet, hogy könnyen tudjon alatta porszívózni, és higiénikus tisztaságot tudjon tartani.

Ez különösen az allergiások esetében fontos, akik érzékenyek a porra és a poratkákra.

A Mamut ágykeret praktikus magasságban van a padlótól, ezért az egész hálószobát könnyű kitakarítani.

Használja ki az ágy alatti helyet

Az ágy alatti hely gyakran kihasználatlan marad, ezért azt javasoljuk, vásároljon praktikus ágyneműtartókat, és abban tárolja az ágyneműt és a szezonálisan használt ruhákat. Így több helye marad a ruhásszekrényben.

A Ray ágyneműtartó nagyszerű kiegészítője a Mamut ágykeretnek és lehetővé teszi, hogy az egyébként nehezen hozzáférhető helyeket is tárolásra használhassuk. Az ágyneműtartó nyitó mechanizmusa zajtalan és egyenletesen csúszik, ezért reggel nem fogja felébreszteni még alvó partnerét.

Ne feledkezzen meg az éjjeliszekrényről

Ha a hely korlátozó tényező a hálószobabútor kiválasztásánál, áldozzon fel néhány centimétert az ágy méretéből az éjjeliszekrény javára. Egy praktikus, zajtalan éjjeliszekrényre mindenképpen szükségünk van, hogy azon tarthassuk azokat a holmikat, amelyekre elalvás előtt szükségünk van. Éjjeli lámpa, könyv, egy pohár víz, gyógyszer és hasonlók … jó, ha mind kéznél vannak..

Ha mégsincs hely éjjeliszekrény számára, válasszon helyette mozgatható polcot. Az Iguana mozgatható polcot reggelizőasztalként és ülőkeként is használhatja.

A fal színéhez illő bútort válasszon

A megnyugtató és kellemes alvási környezet kialakítása érdekében fontos, hogy a falak és a bútorok színei passzoljanak egymáshoz. A fekete bútor például nem illik a sötét falakhoz, a világos színű bútor pedig sápadtnak tűnik a fehér fal előtt. A jobb optikai hatás érdekében tanácsosabb kiegészítő, vagyis ellentétes színt választani.

  • A fekete bútorhoz jól illik az orgonalila, a mályvaszín, a burgundi vörös és a fehér, és különösen elegáns hatást kelt, ha mindezt fekete díszítőelemekkel és fémes színezettel kombinálják. Nyugtató hatást érhet el, ha a keleti világoszöldhöz bambusz színűre festi a falakat.
  • A vadcseresznye színű bútorhoz jól illenek a meleg pasztellszínek (sárga, narancs), vagy az erős rózsaszín. Ha merészebb kombinációra vágyik, az élénkebb hatás kedvéért próbálja ki erős zöldessárgával. Lányszobákban különösen jól megy az orgonalilához.
  • A fehérített tölgy színű bútor jól kombinálható szürkével, csokoládé barnával, világoskékkel és narancssárgával.

Dormeo bútorok

Az összes Dormeo bútor megtekintéséhez kattintson ide, és részletes leírást olvashat a nálunk kapható termékekről.

Hogy még szebbé varázsolja a hálószobáját, és kellemes környezetet teremtsen az alváshoz, tekintse meg takaróink, paplanjaink és ágytakaróink színes választékát. Ne hagyja ki vonzó, modern ágyneműinket sem, amelyek még a legigényesebb vásárlót is le fogják nyűgözni!

Új párnát szeretne vásárolni, de nem tudja, milyet? Kattintson ide, és olvassa el a Hogyan válassza ki a megfelelő párnát című vásárlói tájékoztatónkat.

A vásárlói tájékoztató Hogyan válassza ki a megfelelő matracot című fejezetét ide kattintva olvashatja el. Könnyebben ki tudja választani a megfelelő ágyrácsot, ha elolvassa a vásárlói tájékoztató Hogyan válassza ki a megfelelő ágyrácsot című fejezetét.

Ha további kérdései lennének, hívja munkatársainkat a 06-1/452-5186-os telefonszámon. Kollégáink készségesen állnak rendelkezésére, hogy Ön az igényeinek megfelelő terméket vásárolhassa meg!