A kosarad üres.

Próbáld ki a

Hogyan válasszuk ki a megfelelő matracot?

Amikor eljön az ideje, hogy új matracot vásároljunk, hamar rájövünk, hogy a piacon óriási a választék. Bizonyos matracok hasonlóak, mások teljesen különbözőek. Az egyik rugós, a másik latexből készült, míg a harmadik anyaga memóriahab, stb. Bennünket azonban csak egy dolog érdekel: nyugodt, pihentető, csodálatosan felfrissítő alvásra vágyunk. Hogy könnyebben megtalálhassa az Ön számára tökéletesen megfelelő matracot, összeállítottunk egy vásárlói útmutatót a Dormeo matracokhoz. Készüljön fel egy jó alvásra!

Amikor eljön az ideje, hogy új matracot vásároljunk, hamar rájövünk, hogy a piacon óriási a választék. Bizonyos matracok hasonlóak, mások teljesen különbözőek. Az egyik rugós, a másik latexből készült, míg a harmadik anyaga memóriahab, stb. Bennünket azonban csak egy dolog érdekel: nyugodt, pihentető, csodálatosan felfrissítő alvásra vágyunk.

A Dormeo matracok gondosan kiválasztott, környezetbarát anyagokból készülnek, amelyeket a modern ember igényeihez igazítottunk. Jelenleg tizenegy matrac közül választhat, amelyeket kiváló minőségük és megfizethető áruk különböztet meg a többitől. A Dormeo matracok a modern technológiát és legmagasabb minőségi követelményeket ötvözik, ezért hosszú éveken át tartó nyugodt és pihentető alvást biztosítanak.

Hogy könnyebben megtalálhassa az Ön számára tökéletesen megfelelő matracot, összeállítottunk egy vásárlói útmutatót a Dormeo matracokhoz. Készüljön fel egy jó alvásra!

Mire figyeljünk az új matrac kiválasztásakor?

Mielőtt egy új matrac mellett döntene, gondolja végig, milyen elvárásai és alvási szokásai vannak. Azt tanácsoljuk, hogy kezdje a következő kérdések megválaszolásával (ha Ön és partnere egy matracon alszanak, együtt válaszolják meg a kérdéseket):

 • Milyen testhelyzetben alszik?
 • Puha vagy kemény matracon szeret aludni?
 • Vannak nyaki vagy hátproblémái?
 • Olyan matracot szeretne, amely nagyrészt természetes anyagokból készült?
 • Allergiás a porra vagy a poratkákra?
 • Gyakran izzad alvás közben?

A továbbiakban az Ön igényeinek megfelelő matrac kiválasztásához szeretnénk segítséget nyújtani. Azt tanácsoljuk azonban, hogy használja a Dormeo termékkeresőt is, amely szintén segíthet megtalálni a megfelelő ágyat.

Matracválasztás a testhelyzet alapján

Az új matrac kiválasztásakor ritkán vesszük figyelembe szokásos alvási testhelyzetünket, pedig ez egy alapvetően fontos szempont. A különféle testhelyzetek más és más testrészünkre gyakorolnak nyomást, ezért a megszokott alvási pozíciónknak megfelelően tanácsos meghozni az új matraccal kapcsolatos döntést.

Ha általában hanyatt fekve alszik …

keményebb ágyra van szüksége. Ebben a testhelyzetben a testsúly az egész ágy felületén oszlik el, de a gerincnek erős alátámasztásra van szüksége.

A Dormeo a következő matracokat ajánlja:

 • Siena matrac szett: egy Ecocell®-ből készült kemény alapmatrac, nyári paplan és párna szettben
 • Aloe Vera: Ecocell®-ből készült, ortopédiai matrac, huzatát Aloe verával gazdagítottuk
 • Octapsring 3500: a habszivacs rugóból készült Octaspring luxumatracok egy keményebb változata
Ha általában hason fekve alszik …

válasszon közepesen kemény matracot, amely felveszi a teste alakját, és egyenletesen osztja el a testsúlyt. Az Ön számára ez a legmegfelelőbb matrac, a puhaság és a keménység gondosan kialakított kombinációja kényelmet, mégis kiváló gerinc alátámasztást biztosít.

A Dormeo a következő matracokat ajánlja:

 • Memory 2+12: rugalmas Ecocell®-ből és puha memóriahabból készült
 • Memory 2+12 Fresh: elasztikus Ecocell®-ből és puha memóriahabból készült, ezüstszálak hozzáadásával
 • Octapsring 6000: maximálisan alkalmazkodó habszivacs rugokból készült luxusmatrac
 • Bamboo: Ecogreen és Bio memóriahabból készült, bambusz szálak hozzáadásával
Ha általában az oldalán fekve alszik …

válassza a legpuhább matracot, hogy védje a vállát, a csípőjét és a bokáját. A túl kemény matracon való alvás zavarhatja a vérkeringést, ezért Ön egész éjszaka forgolódik, vagy akár fel is ébredhet.

A Dormeo a következő matracokat ajánlja:

 • Memory 2+12 Fresh: elasztikus Ecocell®-ből és puha memóriahabból készült, ezüstszálak hozzáadásával
 • Bamboo: Ecogreen habból és Bio memóriahabból készült, bambusz szálak hozzáadásával
 • Octaspring 3000: a habszivacs rugóból készült Octaspring luxumatracok egy puhább változata
Ha Ön általában többféle testhelyzetben alszik …

azt tanácsoljuk, puha vagy közepesen kemény matracot válasszon, amely nem sérti a kiálló testrészeket (vállat, csípőt, térdet, stb.). Ha aggódik, hogy esetleg nem jól dönt, akkor vásároljon olyan matracot, amely dupla matracbelsővel rendelkezik, így könnyedén a keményebb vagy a puhább oldalára fordíthatja. Többé nem kell attól tartania, hogy véletlenül nem a megfelelő matracot választja.

A Dormeo a következő matracokat ajánlja:

 • iMemory Silver: forgatható matrac Ecocell® habszivacs belsővel, egyik oldalán puha, a másik oldalán kemény
 • Octapsring 6000: egyik oldala puhább, a másik keményebb habszivacs rugókból áll, mindkét oldala tartalmaz memóriahabot
 • Octaspring 8000: dupla, forgatható matracbelső és 3 réteg különböző keménységű habszivacs rugó a luxus kényelemért

Matracválasztás a matrac keménysége alapján

Ez a fontos választási szempont hasonló az előzőhöz: az egyéni igényeknek megfelelően válasszon puhább vagy keményebb matracot.

Ha feszesebb, keményebb matracot szeretne …

olyan rugalmasabb, ugyanakkor szellős anyagot válasszon, mint amilyen az Ecocell®. Ez a korszerű anyag teljes alátámasztást biztosít a gerincnek, miközben jól szellőzik, és ezzel a szükséges kényelmet nyújtja Önnek alvás közben.

A Dormeo a következő matracot ajánlja:

 • Aloe Vera: Ecocell® habból készült ortopédiai matrac, puha Aloe Verás huzattal
Ha közepesen kemény matracot szeretne több puhasággal …

Ecocell® habból készült matracot válasszon, amelyhez egy puhább anyagból álló réteget adtunk, hogy kényelemmel és melegséggel vegye körül a testét. A piacon kapható anyagok közül a legjobb választás a hőérzékeny, teljesen elasztikus memóriahab, amely jótékony hatást gyakorol a testre, csökkenti a hátfájást, és a súlytalanság érzését kelti.

A Dormeo a következő matracokat ajánlja:

 • Memory 2+12: Ecocell® habból és puha memóriahabból készült
 • Memory 2+12 Fresh: rugalmas Ecocell®-ből és memóriahabból áll, a huzatába ezüstszálak vannak szőve
Ha puha matracra vágyik …

olyan matracot válasszon, amely vastag memóriahab rétegből vagy egyenként alkalmazkodó puhább habszivacs rugókból áll.

A Dormeo a következő matracokat ajánlja:

 • Bamboo: Ecogreen és Bio memóriahabból készült, bambusz szálak hozzáadásával
 • Octapsring 3000: a habszivacs rugóból készült Octaspring luxumatracok egy puhább változata
Ha nem tudja eldönteni, hogy a puha vagy kemény matracot szeretne-e...

válasszon olyat, amely különböző keménységű kettős matracbelsőnek köszönhetően az Ön igényeihez és kívánságaihoz igazítható.

A Dormeo a következő matracokat ajánlja:

 • iMemory Silver: forgatható matrac Ecocell® habszivacs belsővel,ezüstszálakkal szabályozza a testhőt
 • Octapsring 6000: egyik oldala puhább, a másik keményebb habszivacs rugókból áll, mindkét oldala tartalmaz memóriahabot
 • Octaspring 8000: dupla, forgatható matracbelső és 3 réteg különböző keménységű habszivacs rugó a luxus kényelemért

Milyen matracot válasszon, ha hátproblémái vannak?

Ha Ön hátproblémákkal küzd, kérje orvosa vagy gyógyszerésze segítségét a megfelelő matrac kiválasztásához. Mi is összeállítottunk azonban egy általános útmutatót, amelyek a leggyakoribb problémákat veszik számba.

Ha Önnek a dereka fáj …

kemény ágyat válasszon, amely a megfelelő ergonómiai testhelyzetben támasztja meg a gerincet. Az Ön számára a magas ortopédiai besorolású matrac a megfelelő választás.

A Dormeo a következő matracokat ajánlja:

 • Siena matrac szett: rugalmas Ecocell® habból készült kemény alapmatrac
 • Aloe Vera matrac: Ecocell®-ből készült, ortopédiai matrac, huzatát Aloe verával gazdagítottuk
 • Memory 2+12 Fresh: 3-zónás belső szerkezet, Ecocell®-ből és memóriahabból áll, a huzatába ezüstszálak vannak szőve

Ha Ön gyakran szenved ízületi vagy csontozati problémáktól …

válasszon 3-zónás belső szerkezettel rendelkező matracot, amely alkalmazkodik a 3 legfőbb testterület súlyához és alakjához.

 • Az első zóna a test könnyebb részeit támasztja alá, ezért a matracnak ez a része puhább és anatómiailag jobban kidolgozott.
 • A középső zóna támasztja meg a törzset, és mivel a testsúly nagy része itt található, ez a terület keményebb és ortopédiaibb kialakítású a másik kettőnél, hogy optimális alátámasztást biztosítson a gerincnek.
 • A 3. zóna támasztja alá a lábat, ezért keménységében az első zónához hasonló. Puhaságának és kényelmességének köszönhetően enyhíti a vádlik és a sarkak fájdalmát.

A Dormeo a következő matracokat ajánlja:

 • Memory 2+12 Fresh: közepesen kemény matrac 3 zónás belső szerkezettel, Ecocell®-ből és memóriahabból áll, a huzatába ezüstszálak vannak szőve
 • iMemory Silver: közepesen kemény matrac 3-zónás belső szerkezettel, Ecocell®-ből készült, a huzatába ezüstszálak vannak szőve
 • Bamboo: puha, 3-zónás belső szerkezetű matrac, rugalmas Ecogreen-ből és puha Bio memóriahabból készült

Milyen matracot válasszon, ha a természetes anyagok híve?

Ha természetes anyagokból készült matracon szeretne aludni, olyat válasszon, amely pozitív hatással van az egészségére és a közérzetére. Néha az hozza a legjobb eredményt, ha természetes anyagokat adnak hozzá a gyárilag előállított anyagokhoz. A Dormeo-nál azért dolgozunk, hogy az anyagok olyan tökéletes kombinációját hozzuk létre, amely nagyfokú kényelmet és nyugodt alvást biztosít, ugyanakkor környezetbarát. A Dormeo matracokban használt összes anyag újrahasznosítható!

A Dormeo a következő matracokat ajánlja:

 • Bamboo: Ecogreen és Bio memóriahabból áll hozzáadott bambusz szálakkal

Milyen matracot válasszon, ha alvás közben gyakran izzad?

Az alvás közbeni erős izzadás sok embert érintő kellemetlenség. Ön azonban megkönnyebbülésre lelhet, ha olyan matracot vásárol, amely segít szabályozni az izzadást, és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

 • A hozzáadott ezüstszálak magukba szívják, majd elvezetik az emberi test által termelt hőt, és ezzel szabályozzák a hőmérsékletet. Antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek, és megakadályozzák a kellemetlen szagok kialakulását
 • A hozzáadott bambusz szálak természetes izzadásgátlóként viselkednek, mivel a bambusz négyszer annyi nedvességet képes magába szívni, mint a pamut. A bambusz szálakkal átszőtt matrac tehát friss marad, amíg Ön alszik, és csökkenti az izzadást

A Dormeo a következő matracokat ajánlja:

 • Memory 2+12 Fresh: 3 zónás belső szerkezettel rendelkező matrac, Ecocell®-ből és memóriahabból áll, a huzatába ezüstszálak vannak szőve
 • iMemory Silver: 3 zónás belső szerkezetű matrac, memóriahabjában lévő kapszulák gondoskodnak a hőszabályozásróaz, huzatába ezüstszálak vannak szőve
 • Bamboo: 3-zónás belső szerkezettel rendelkező matrac, Ecogreen és Bio memóriahabból áll, hozzáadott bambusz szálakkal és ricinusolajjal

Milyen matracot válasszon, ha allergiában szenved?

Minden Dormeo matrac CleanEffect® védelemmel van ellátva:

 • CleanEffect® egy univerzális higiénikus anyag, amely nyugodt alvást tesz lehetővé. A CleanEffect® nem csak a huzatot óvja a szennyeződéstől, hanem az egész matracot, így az hosszú évekig kitart.
 • Megóvja a matracot a poratkák, baktériumok és gombák ellen, hogy maximális védelmet nyújtsanak az allergiás reakciókkal szemben.
 • Különösen alkalmas azok számára, akik allergiában vagy asztmában szenvednek. Érzékeny bőrűeknek is ajánljuk.

Az összes Dormeo matrac megtekintéséhez kattintson ide és részletes leírást olvashat a nálunk kapható termékekről.

Új párnát szeretne vásárolni, de nem tudja, milyet? Kattintson ide, és olvassa el a Hogyan válassza ki a megfelelő párnát? című vásárlói tájékoztatónkat. A megfelelő ágyrács kiválasztásához is olvassa el a vásárlói tájékoztató Hogyan válassza ki a megfelelő ágyrácsot? című fejezetét.

Hogy még szebbé varázsolja a hálószobáját, és kellemes környezetet teremtsen az alváshoz, tekintse meg takaróink és paplanjaink színes választékát. Ne hagyja ki vonzó, modern ágyneműinket sem, amelyek még a legigényesebb vásárlót is le fogják nyűgözni!

Ha további kérdései lennének, hívja munkatársainkat a 06-1/452-5186-os telefonszámon. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, hogy Ön az igényeinek megfelelő terméket vásárolhassa meg!