Club5* tagság
0
0 Ft
Losd fsdf sd
A kosarad üres.

Hogyan óvja a matracát?

Akárcsak a lakásunknak, az autónknak és a ruháinknak, a matracunknak is különleges gondozásra van szüksége. Ha elfeledkezünk róla, és nem figyelünk rá eléggé, a matrac könnyen elveszítheti pozitív tulajdonságait. Tehát hogyan lehet legjobban vigyázni és gondoskodni matracunkról? Olvassa el ezt a matrac gondozásával kapcsolatos 10 tanácsot.

1. Használatba vétel előtt gondosan olvassa el a gyártó utasításait

Ha betartja a gyártó utasításait és tanácsait, biztos lehet benne, hogy a legjobb gondozásban fogja részesíteni matracát, és sok-sok éven keresztül kényelmesen fog aludni rajta.

2. Ügyeljen az ágyrács és a matrac helyes összeállítására

Ügyeljen rá, hogy az ágyrács és a matrac megfelelően legyen összeállítva és felhelyezve. A nem megfelelő felhelyezés kárt tehet a matracban. Ha attól tart, nem tudja helyes összeállítani az ágyrácsot és behelyezni a matracot, kérjen segítséget tanácsadóinktól.

3. Ne távolítsa el a címkét

A címkén olvasható információk később hasznosak lehetnek. A címke a matrac azonosítója, garanciális esetekben szükség van rá, tehát hagyja rajta a matracon.

4. Megfelelő ágykeretet használjon – ágyrácsos keretet

Ne aludjon fémrugókon, széles deszkájú felületeken vagy lapos, egybefüggő felületeken. Az ilyen ágyak azért nem megfelelőek, mert visszatartják a nedvességet, és ez penész kialakulásához vezethet. Mindig ágyrácsra helyezze a Dormeo matracot, mert az ágyrács lehetővé teszi, hogy a levegő folyamatosan keringjen a matrac körül, tehát jól szellőzzön. Azt tanácsoljuk, hogy a matraca alatt Dormeo ágyrácsot használjon.

5. Használjon matracvédő huzatot

A jó minőségű, mosható matracvédő huzattal a matraca higiénikus marad és hosszabb lesz az élettartama. A matracvédő huzat véd a piszok, az allergének és a nedvesség ellen. Mi a Dormeo matracvédőket ajánljuk: pamut, vízhatlan és antiallergén változatokat kínálunk.

6. Forgassa a matracot

Néha-néha, különösen az első 6 hónapban, fordítsa meg a matracot, hogy az a rész, ahol addig a feje volt, most a lábához kerüljön. Azt tanácsoljuk, hogy időnként állítsa fel a matracot függőlegesen, mert ez biztosítja a töltet maximális stabilizálását.

7. Biztosítson megfelelő szellőzést a hálószobában és a matrac körül

Azt tanácsoljuk, hogy legalább hetente (de lehetőség szerint naponta) szellőztesse ki a hálószobát és a matracot. A matrac szellőztetésekor húzza le az ágyneműt, hogy ne maradjon nedvesség a matracban, és ne alakuljanak ki kellemetlen szagok és ne jelenjen meg penész.

8. A matrac tisztításához ne használjon folyékony vegyszereket

Megsérül a matrac anyaga, ha folyékony tisztítószereket használ rajta, vagy vasalni próbálja. Ugyanez vonatkozik az erős vegyszerekre. Az a legjobb, ha időnként közönséges porszívóval kiporszívózza a matracot (a hagyományos fajtával, ne a víztartályossal).

9. A matrac nem trambulin

Ne engedje a gyerekeket ugrálni a matracon. Habár a Dormeo matracok tartós anyagokból készülnek, ha ugrálnak vagy játszanak rajta, az károsíthatja vagy akár el is törheti az ágyrács léceit.

10. Ne hajlítsa meg vagy hajtsa össze a matracot

Ha elmozdítani vagy tisztítani akarja a matracot, sohase hajlítsa meg vagy hajtsa össze, mert az súlyos kárt okozhat benne. Továbbá ne üljön az ágy szélére, üljön inkább a közepére.