Club5* tagság
0
0 Ft
Losd fsdf sd
A kosarad üres.

Dormeo párnák A-tól Z-ig: ritkábban használt kifejezések szótára

Előfordult már Önnel, hogy olyan kifejezést olvasott honlapunkon, amelynek nem ismerte a pontos jelentését? A jobb érthetőség kedvéért, és hogy segítsünk Önnek a vásárlással kapcsolatos döntésében, összeállítottunk egy szótárt a ritkábban használatos kifejezésekből.

Allergén

Az allergének mikroszkopikus méretű részecskék, amelyek behatolnak a szervezetbe és megzavarják az immunrendszert. Az allergének lehetnek természetes eredetűek és vegyi anyagok. A legismertebb természetes allergének a házi por, a poratkák vagy azok salakanyagai.

Aloe vera

Az Aloe egy csodálatos növény, amely nyugtató hatást gyakorol a szervezetre. Antiallergén és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, elpusztítja a gombákat, és csökkenti a gyulladást. Serkenti az immunrendszer működését, begyógyítja a sebeket, lassítja az öregedés folyamatát és a ráncok kialakulását, elősegíti a bőr regenerálódását.

Anatómiai

Az anatómiai matracok és párnák nagyfokú kényelmet biztosítanak, és gyöngédek az ízületekhez, az ínszalagokhoz és az izmokhoz. A magas anatómiai besorolás azt jelenti, hogy a matrac és a párna tökéletesen alkalmazkodik a test természetes alakjához.

Der p 1

A Der P-1 a matracokban, paplanokban, párnákban, párnázott bútorokban, szőnyegekben és függönyökben leggyakrabban megtalálható allergénnel kapcsolatos szakkifejezés. A házi poratkák (Dermatophagoides Pteronyssinus) hozzák létre, amelyek a védelem nélküli matracokban és ágyneműkben telepszenek meg, és ezeket a helyeket használják szaporodásra. Végtermékeik és elhalt vázaik végül láthatatlan porrá változnak, amely allergiás reakciókat vált ki az allergiában vagy asztmában szenvedőkben, és megnehezítik számukra az alvást. Egyetlen védelem nélküli matracban akár 10 millió poratka is tanyázhat, ezért a poratka elleni védelem rendkívül fontos az asztmások, allergiások, és különösen a gyermekek egészséges alvása szempontjából.

Ecocell

Az Ecocell korszerű, modern, szintetikus és elasztikus anyag, rugalmasságával, kiváló alkalmazkodó képességével és jó szellőzésével tűnik ki a többi anyag közül. Védelmet nyújt az allergiák ellen, higiénikus, könnyű, és mivel újrahasznosítható, környezetbarát is.

Ezüst

Még néhány évvel ezelőtt is szinte elképzelhetetlen volt, hogy ezüstöt használjanak a kozmetikában, a matracgyártásban, vagy bármely hasonló termék előállításakor. Az ezüst azonban, amelyet általában ékszerek, pénzérmék és tükrök készítéséhez használnak, csodálatos tulajdonságai révén a matracgyártásban is helyet kapott. Hogy miért?

Az egészségre és a közérzetre gyakorolt jótékony hatásai miatt ideális az alváshoz és a pihenéshez, mivel:

- antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik; az ezüst ionok összekapcsolódnak a baktériumsejtekben található enzimekkel, így csökken azok szaporodóképessége - megakadályozza a kellemetlen szagok kialakulását és megmaradását - szabályozza az izzadást és a nedvesség felgyülemlését, - jó elektromos vezető, amely elvezeti a nemkívánt sztatikus elektromos töltést, - megtartja és fokozatosan bocsátja ki a test által termelt hőt, és ezzel szabályozza a testhőmérsékletet

A Dormeo Silver és a Dormeo Memory 2+12 Silver matracokban található ezüstszálat a huzat egyes szálaiba szövik bele úgy, hogy a szövet megőrizze eredeti tulajdonságait, és ugyanolyan puha maradjon, mint más textilanyagok. A huzat így kellemes tapintású lesz, ugyanakkor rendelkezik a tiszta ezüst minden előnyével.

Kasmír

A kasmír csúcsminőségű gyapjú anyag, amelyet a kasmírkecske pehelyszőréből nyernek. Az eredmény egy selymesen puha, könnyű, meleg fonal. A kasmírt főként jó minőségű ruházat, valamint takarók és párnák előállításánál használják.

Memóriahab

A memóriahab egy korszerű anyag, amelyet a NASA fejlesztett ki annak érdekében, hogy az űrhajósok testére minél kisebb nyomás nehezedjen az űrutazások során. Nem sokkal az után, hogy a memóriahab csodálatos, terápiás tulajdonságait felfedezték, a matracgyártásban is elkezdték használni. A memóriahab átveszi a test hőmérsékletét, és gyöngéden körbeöleli a fejet, a vállakat és a nyakat alvás közben. Nem gyakorol nyomást a nyakban található, gyakran fájó pontokra.

A hagyományos habbal szemben a memóriahabban található cellák minden egyes nyomásra teljesen összenyomódnak. A nyomóerő megszűnésével a hab lassan visszanyeri eredeti alakját. Ez az eredeti állapotba való lassú visszatérés adja a memóriahab terápiás jellegét, mivel elasztikusságának köszönhetően nem gyakorol nyomást a testre.

Merinói gyapjú

Puhasága és tartóssága miatt a merinói gyapjú világviszonylatban az egyik legfontosabb gyapjúfajta. A merinói gyapjút először sportolók használták, de tulajdonságainak köszönhetően hamarosan megjelent a kifutókon és a hálószobákban is. A merinói gyapjú tökéletesen szabályozza a testhőmérsékletet, melegen, de nem túlságosan melegen tartja a testet, elvezeti a nedvességet és megakadályozza a nedvességgel való érintkezést, mivel magába szívja azt. Ennek ellenére még akkor is megtartja melegítő hatását, ha átnedvesedik. Antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően megakadályozza a kellemetlen szagok kialakulását. A merinói gyapjú tehát ideális választás matrachoz, párnához vagy paplanhoz.

Poratkák

A poratkák apró pókfélék (méretük 0,1 és 0.5 mm között mozog), az emberi szem számára nem láthatók. Kedvenc megtelepedési helyeik a matracok, párnázott bútorok, párnák, plüss játékok, paplanok és függönyök, azaz olyan helyek, ahol elegendő élelemhez, nedvességhez és búvóhelyhez jutnak. A poratkák különösen az allergiában és asztmában szenvedőknek okoznak gondot, mivel végtermékük finom por (allergén) formájában könnyezést, orrdugulást, tüsszögést és köhögést okoz.

Sanitized

A Sanitized egy nemzetközileg elismert eljárás, amellyel a szöveteket védik a mikroorganizmusok ellen. A Sanitized-dal kezelt anyagok tartós védelmet nyújtanak a poratkák, a baktériumok és a gombák ellen, így garantált az allergiák elleni maximális védelem.

Softdream

A Softdream szál egy erős, szintetikus anyag, amely nem megy össze, és nem nyúlik ki, gyorsan szárad, nem gyűrődik, és ellenálló a gombákkal szemben. A Softdream szál könnyen mosható, ezért kiválóan alkalmazható párnák, paplanok, törülközők, fürdőköntösök és hasonló termékek gyártásakor.

Tencel

A Tencel egy természetes rost. A papírgyártásban is használt cellulózból nyerik. A Tencelből készült termékek rendkívül puhák, jó nedvszívó képességűek, jól szellőznek és környezetbarátok. A Tencelt a textilgyártás területén végzett legutóbbi kutatások eredményeképpen fejlesztették ki, és mindazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek egy paplantól elvárhatók: kényelem, puhaság és praktikus használat.

Wellsleep®

A Wellsleep® mikroszál korszerű, rugalmas, pelyhes szál, amely sok tekintetben jobb, mint a fél évszázaddal ezelőtt kifejlesztett, hagyományos poliészter szál. A Wellsleep® mikroszálat időnként mesterséges libatollnak is nevezik, mivel használata és tapintása nagyon hasonló a libatolléhoz. A Wellsleep® mikroszálnak számos előnye és felhasználási módja létezik. Kiválóan szabályozza a hőmérsékletet, rendkívül kellemes tapintású, csak kis mértékben szívja magába a nedvességet, és foltálló. A Wellsleep® mikroszál hatékony antiallergén izolátor, ezért, miközben megtartja libatollhoz hasonló tulajdonságait, tökéletesen alkalmas allergiában és asztmában szenvedők számára.

Wellsleep® Advanced

A Wellsleep® Advanced mikroszál mesterséges szál, amely tulajdonságaiban a Wellsleep® mikroszálra hasonlít, azzal a különbséggel, hogy speciális keresztszerkezete kis légzsebek kialakulását teszi lehetővé a szálak között. Ezek a zsebek növelik a töltet térfogatát és teltségét. A Wellsleep® Advanced mikroszál rendkívül könnyű és pelyhes, jól szellőzik, és különösen alkalmas párnák és paplanok töltésére.